BARCELONA 03/11/2021

 

VIDA GRIS A LES RAMBLES

FOTO: Adrià, Maria, Ian.

La vida a les Rambles pot arribar a ser difícil; no tot són flors i violes ja que a Barcelona, per a molts, és complicat viure còmodament. Molta gent s'ha de guanyar la vida al carrer - també a les Rambles -  per poder tenir  un plat a taula.

PROHIBIT NO ATURAR-SE

         FOTO: Marc i Hèctor.

El cel ens demana contemplar, aturar-nos, fer una pausa, un recés... El vermell del semàfor s'afegeix a la causa. No passeu!!!. Difícil combinació de moviment i serenor que vam trobar en aquesta meravellosa posta de sol tardoral. És Barcelona.

CARRERS INCLUSIUS

FOTO: Marc, Jan, Iker.

Carrils bicis, carrils per a patinets, carrils per a runners... i ara una xarxa de carrils per a gent minusvàlida s'obre a Barcelona, com a una iniciativa innovadora a Catalunya. És el nou urbanisme inclusiu. Arriba tard? Serà un carril permanent?

TURISME DE CIUTAT

FOTO: Carla, Andrea, Alícia.

A Barcelona ha augmentat el turisme un 6,5% en el 2021 respecte al 2020: i és que la pandèmia va causar estralls a tort i a dret. Molt poc a poc, la gent torna a pujar al Bus Turístic, un referent d'esperança, de viatge.

CASTANYES I MONIATOS SENSE DISFRESSA

FOTO: Ariadna, Mariona, Laura.

Arriba la castanyada a Barcelona acompanyada de diverses paradetes de castanyes i moniatos, on tothom pot gaudir d'aquests aliments habituals de l'època. En els darrers anys, a diferència del passat, ens hem acostumat a menjar-ho sense abric, gairebé a cos de camisa.

STREET COLOMS 

    FOTO: Ariadna, Mariona, Laura.

    La plaça Catalunya segueix envaïda pels coloms , un símbol que marca la diferència en aquest espai. Diàriament, i no obstant les indicacions en contra de les autoritats municipals, s'hi acumulen centenars de turistes per alimentar-los i fer-se fotografies. De tota manera, és impossible no associar aquests espai emblemàtic de la ciutat a les "rates voladores".


    LLIBERTATS DEMOCRÀTIQUES

    FOTO: Cèlia, Kiara i Mariya

    Exposició sobre les vagues generals del dijous 11 davant la catedral de Barcelona. El motiu de la vaga és la llibertat democràtica del sector obrer (Partido de trabajo). La imaginació com a mitjà de protesta.
     

    EL PETÓ DELS NÚVOLS

                                                           FOTO: José Mª, Xavi, Marta, Carlota.

    Una Via Laietana mig buida sota l'ombra d'uns núvols que aprofiten la calma per besar-se. Els vianants, indiferents, de la mà, retornen al seu cau. És una imatge grisa, amb penombra, d'indecisions, indefinida... com la del present.

    SKATING ON THE STREET

    FOTO: Sandra, Carla i Paula.

    En tant que ciutat cosmopolita, Barcelona normalitza la diversitat, la singularitat. Hi conviuen modes, tendències, costums, pràctiques d'arreu del món i això l'ha engrandit: és la seva identitat. Molts joves, arribats de tota Europa, hi troben bona acollida.

    CIUTAT FLOTANT

    FOTO: Marc i Alejandro.
    Com si d'una ampliació de la ciutat es tractés, d'un nou barri més enllà del moll, de les drassanes, una immensa quantitat de vivendes flotants emergeixen al port barceloní. No us agradaria descobrir qui les habita? A nosaltres, sí. Ciutat fantasma.

    NADAL ANTICIPAT

    FOTO: Ariadna, Mariona, Laura.

    Encara que l'època nadalenca no ha arribat, Barcelona està impacient, i es pinta amb esbossos: aparadors i carrers apunten petits decorats. Són els indicis que els ciutadans necessiten recuperar els motius d'ajuntar-se, de retrobar-se, després de les limitacions de l'any passat.

    MÚSICA URBANA

    FOTO: Marta, Ariadna i Laura.

    Barcelona, les dues cares de la música després de la pandèmia: sembla com si les notes esdevinguessin un termòmetre de la normalitat en aquest espai que obre la porta al gòtic. Música cosmopolita, llenguatge universal.

    BARCELONA UNDER CONSTRUCTION

    Foto:  Marc i Héctor.
     
    El paisatge d'una ciutat com Barcelona o qualsevol capital europea és sempre mutable: mirem al cel i descobrim llums de Nadal que enlluernaran la mirada i amagaran el dibuix del terra, la realitat dels sensesostre o, potser, l'evidència d'uns carrers sempre en construcció. 
     

    NÒMADES A BARCELONA

                                                        FOTO: José Mª, Xavi, Marta, Carlota.

    Molts artistes de carrer arribats de qualsevol punt del planeta miren de sobreviure - amb malabars -  a la capital catalana: la seva Ítaca. Fulles on hi hauria d'haver monedes. Desequilibri. Funambulisme de la vida.

    DESOBEDIÈNCIA CIVIL

        FOTO: Marc, Jan, Iker.

    Allò que podria semblar anarquia respon a una realitat ben urgent: el centre de Barcelona no disposa d'espais on les mascotes puguin córrer i fer les seves necessitats. Caldrà un replantejament per part de l'alcaldessa.  

    CATEDRAL GASTRONÒMICA

                                                         FOTO: Carla, Sandra i Paula.

    On ben aviat s'instal·larà el tradicional mercat de Sant Llúcia, hi contrasta una mostra de productes kilòmetre zero. És punt de trobada i punt de partida. 

    FA BAIXADA. DECADÈNCIA

                                            FOTO: José Mª, Xavi, Marta, Carlota.

    Un carrer desert amb l'evidència de l'empremta humana. Racons. Portes tancades a la vida de ciutat. Brutícia, éssers que ens observen amagats per l'espiell. Espais gòtics.

    BARCELONA DE CARRER

    Foto: Izan, Hugo i Àlex.

    Tot deixa veure un retorn a la normalitat. Plaça Catalunya amb el Corte Inglés de fons és cruïlla de cultures, acceleració, epicentre d'un món que sembla que ha perdut la brúixola. Anada i tornada, camí, retorn.


    LA BARCELONA FREDA QUE GIRA L'ESQUENA A LA CIUTAT

    Foto: Nerea, Angelina i Aitana.

    Hotel Vela, el nou far d'una Mediterrània desconeguda que plora la mort d'individus a qui la vida els ha girat l'esquena. Les grans construccions, la pedra, dibuixen un nou paradigma. Un paisatge, aquest del mar barceloní, que va canviar de cara amb les olimpíades del 1992.



    Comentaris

    Entrades populars d'aquest blog